RESEPI PES IKAN BAKAR

by - 1:08 PTG

RESEPI PES IKAN BAKAR. Sedapnya lahaiii kalau dapat makan ikan bakar masa berbuka puasa satgi. Opps lupa nak habaq yang mommy puasa ganti hari ni.. Dok scroll Page FB Masak apa hari ni ternampaklah ikan bakar yang mabeles. Telan ailior sajalah... Dah dapat resepi pes ikan bakar ni, mommy copy masuk blog dulu sebab nak bagi senang cari. Nanti nak buat habuan berbuka di bulan Ramadan. Tak bulan ramadan pun boleh aih, senang nak masak bila balik kerja nanti... 

Untuk pes ikan bakar ni boleh digunakan juga untuk buat ikan bakar portugis style ataupun ikan bakar petai. Just masukkan dalam aluminium foil dan di tambah petai atau bendi, kemudian bakar. Sedapnya. 

RESEPI PES IKAN BAKAR, pes ikan bakar, cara buat pes ikan bakar, resepi pes ikan bakar, buat sendiri pes ikan bakar, sedapnya ikan bakar, mudahny buat pes ikan bakar, mudahnya bakar ikan, ikan bakar mudah dan sedap, cara buat pes ikan bakar mudah dan sedap
RESEPI PES IKAN BAKAR



RESEPI PES IKAN BAKAR

Bahan-Bahan

2 inci lengkuas
3 inci halia
5 batang serai
8 biji Bawang merah
1 biji bawang holland
1 sudu udang kering @ jika takde guna belacan
8 biji cili padi (dependsnak letak berapa)
3 biji cili merah
3 helai daun limau purut

Cara-caranya

1. Blender semua sampai lumat.
2. Tumis dgn minyak yg Agak byk, kemudian masukkan cili boh 4-5 sudu.
3. Masukkan garam gula..serbuk perasa + asam keping .Tumis sampai pecah minyak.siapp.!
4. Masa nak Bakar ikan, lumur jer atas ikan tu, buh dalam aluminium foil. Balut bagi kemas dan bakar atas dapur. Teman letak dalam Pemanggang Ajaib je.. huhuhu.. senang nak terbalik balik kan..
5. Udang dan Sotong pun sesuai gak.. lagi sedap wooo...
6. Pes ni tahan sehingga 1- 2minggu di luar peti ais.

RESEPI PES IKAN BAKAR, pes ikan bakar, cara buat pes ikan bakar, resepi pes ikan bakar, buat sendiri pes ikan bakar, sedapnya ikan bakar, mudahny buat pes ikan bakar, mudahnya bakar ikan, ikan bakar mudah dan sedap, cara buat pes ikan bakar mudah dan sedap
Pes ikan bakar

Resepi ini diambil dari fb 
Habeebah Md Daud

You May Also Like

0 comments

Google+ Followers